urmakarskolan logo
Stäng Meny

Information angående Corona

Den 29 maj informerade regeringen och Folkhälsomyndigheten om att rekommendationen om distansundervisning pga Corona Covid -19 upphävs från den 15 juni.

 

Med anledning av regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationerna har Urmakarskolan genomfört en riskbedömning och tagit beslut om följande åtgärder, riktlinjer och policy på skolan hösten 2020.

 

• Säkerställa att i klassrum, uppehållsrum och matsal ska studerande kunna vistas med säkert avstånd mellan varje person.

 

• För att minska köbildning vid luncher och fika har vi schemalagda dessa, samt utökat antal platser.

 

• Extra städning även med virusdödande medel, handsprit på toaletter, kök och policyer och skyltning om hygienrutiner.

 

• Vid symptom, även milda symptom är det inte tillåtet att vistas på skolan eller LIA-plats. På Urmakarskolan vill vi även att du informerar om du har symptom eller får diagnosen Covid -19.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut, och vill påtala vikten av att vi alla följer dessa. Vi vill även uppmana dig att följa myndighetens rekommendationer om de förändras under sommaren, då Urmakarskolan uppdaterar sina riktlinjer utifrån dessa.
Vi ser alla fram emot att påbörja återgången till skolan. Vårt mål är att vi det ska ske med försiktighet. För att det ska fungera förväntar vi oss att alla tar ett personligt ansvar att följa de rekommendationer och riktlinjer som finns.

 

Vi önskar härmed alla studerande och personer som utför tjänster på Urmakarskolan en skön sommar!