FAQ

Detta är en FAQ sida, skriv i sökfältet.

Hur söker jag till YH-utbildningen?

Du skickar in din ansökan genom att klicka på “Ansök här” på startsidan som aktiveras när ansökan är öppen. Länken går till yh-antagning.se där du börjar med att skapa ett konto. I ansökan bifogar du dina betyg. Kom ihåg att lämna in din ansökan, och inte bara registrera den.

Vad innebär antagningsprovet?

Alla sökande med behörighet kallas till ett antagningsprov i tre delar. Alla delar genomförs på plats på Urmakarskolan under en dag i maj. Provet består av en teoretisk del, en praktisk del och en intervjudel. I det teoretiska provet testas dina kunskaper inom matematik, svenska och engelska.

Det praktiska provet mäter din förmåga att lösa logiska och tekniska problem. Sista delen är ett muntligt prov, där du får visa upp din strukturella förmåga, problemlösnings- samt initiativförmåga.

När är sista ansökningsdag?

Sista ansökningsdag för utbildningen som startar hösten 2022 är den 19 april 2022.

När får jag antagningsbeskedet?

I juni meddelar vi om du har kommit in på utbildningen eller inte.

Kostar utbildningen något?

Utbildningen är kostnadsfri, men du måste ha utrustning i form av verktyg, kurslitteratur och material, för ca 40 000 kr. Utrustningen köper du och den måste finnas på plats vid terminsstart. Vi rekommenderar att du köper utrustningen genom oss på Urmakarskolan, i form av ett komplett startkit som är kraftigt rabatterat tack vare samarbetet med Wostep. Köper du utrustningen själv måste den överensstämma med, och vara av samma kvalitet som den skolan erbjuder. Om du blivit antagen och tackat ja till din plats måste du meddela skolan om du vill köpa ett startkit senast den 1 juli.

Är utbildningen berättigad till CSN?

Ja, det är den.