Fredrik medverkar i Återskaparna

Fredrik är till vardags yrkeslärare på Urmakarskolan i Motala. Under våren 2021 har han varit en av experterna i TV4s program Återskaparna.

Återskaparna är TV4s nya satsning där tittarna under 8 avsnitt får ta del av gripande historier och livsöden. Genom skickligt hantverkeri får gamla, slitna och speciella föremål ett helt nytt liv. I verkstaden finns sju hantverkare som alla representerar sitt eget yrke, varav urmakare är ett av dem. Fredrik Larsson som arbetar som yrkeslärare på Urmakarskolan är själv urmakare och bidrar med sin breda kunskap i programmet. Erik Haag och Lotta Lundgren är programledare.

 

Fredrik berättar om sin medverkan i programmet. “Jag älskade verkligen detta program för det gjorde att man fick visa mångfalden hos en urmakare/finmekaniker. Det finns så många olika problem som man kanske inte tänker att en urmakare ska fixa, men med den kunskapen som lärs ut på skolan så blir man attraktiv inom många arbetsområden.

 

Fredrik fortsätter: “Programmet gav en unik chans till att samverka med olika specialister vilket var oerhört givande. Det är även något som jag kommer ta med till utbildningen, det vill säga att lära de studerande att samverka mer med andra yrkesgrupper för att kunna ta arbetet till en ny nivå.

Fredrik berättar

Yrkesläraren Fredrik visar hur liten en skruv i ett ur kan vara och vad man ska göra när ett ur med pendel går för fort eller för sakta.